Ivana Diković Božac

Magistra poslovne ekonomije

U svijet prakse krenula je 2011. godine na mala vrata kao administrator u građevinskom poduzeću. Već tada težila je razumijevanju računovodstvenih pojmova, čitala stručne časopise, učila od kolega računovođa koji su nesebično dijelili svoje znanje i iskustvo.

Rad u administraciji omogućio joj je da bolje razumije i primjenjuje propise iz područja zaštite na radu i zaštite okoliša, da se upozna sa politikom zapošljavanja kadrova i održi brojne razgovore za posao te samostalno odlučuje o osobama koje su najprikladnije za određeno radno mjesto. Upoznala je proizvodni proces od izdavanja radnog naloga do fakturiranja. Međutim, uvijek je težila financijama i računovodstvu i sjetno gledala glavnu knjigovođu kako barata pojmovima i brojkama u knjigovodstvenom programu.

Kada je 2013. godine osnovano poduzeće Sport 3000 d.o.o. sa glavnom djelatnošću veleprodaje sportske opreme, odlučila se suočiti sa strahom i samostalno voditi knjige poduzeću u vlasništvu supruga.

To je bilo njeno prvo, pravo iskustvo knjigovođe. I zahvaljujući istom 2014. godine zaposlila se u jednom od najvećih knjigovodstvenih ureda u Puli. Već je tada znala da će jednoga dana imati vlastiti ured. Vrlo brzo njeno je znanje i potencijal prepoznat od strane vrsnih knjigovođa sa dugogodišnjim iskustvom u struci te je upravo njen tadašnji poslodavac zaslužan za odluku da otvori vlastiti ured za knjigovodstvo u Puli dana 01.04.2016. godine.

Uz financijsku i moralnu podršku supruga, pokrenula je vlastiti ured u kojem stvara novi poslovni svijet. Poslovni svijet u kojem ljubav prema onome što radi stvara financijsko i svako drugo obilje.

  • ivana@solvens3p.com

Služiti onima koji žele biti dio poduzetničkog svijeta, te na vlastitom primjeru dokazati kako je moguće biti istinski uspješan i sretan čovjek vođen srcem i dušom u poduzetničkom svijetu.

 

Svakom poduzetniku biti pogled u pravni segment njegovog poslovnog djelovanja.

Eleonora Petković

Studentica pravnog fakulteta

Eleonora je mlada i ambiciozna studentica prava koja ujedno ima položen tečaj za Samostalnog knjigovođu. Nakon kraćeg radnog iskustva u javnobilježničkom uredu te u odvjetničkom uredu, a s velikom željom da spoji afinitet prema pravu sa praksom u računovodstvu, Solvensu se pridružila u veljači 2019. kao polaznik stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa.


Uči, upoznaje se s pojmovima i knjiženjima u sklopu operativnih poslova u knjigovodstvu, te svakim danom sve više napreduje.
Kroz spoj pravnih znanja koje je stekla kroz rad te kroz formalno obrazovanje, a zbog prirode posla u računovodstvu, za Solvens predstavlja dobitnu kombinaciju, naročito u segmentu određenih pravnih akata koji svakodnevno kolaju u svijetu računovodstva i financija.

  • eleonora@solvens3p.com